• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Slag in gezicht van supporter levert Neymar schorsing van 3 matchen op

  Neymar baalt na de verloren bekerfinale tegen Rennes

  Neymar zal het einde van de Franse competitie niet meemaken. De Braziliaan van PSG wordt door de Franse voetbalbond 3 speeldagen geschorst voor de tik die hij aan een scheldende Rennes-fan gaf na de verloren bekerfinale.

  Eind april ging PSG verrassend de boot in in de bekerfinale tegen Rennes. Een nederlaag die hard aankwam bij Neymar en zijn ploegmaats. Toen ze hun verliezersmedaille moesten ophalen, werden ze dan nog eens onophoudelijk beledigd door een fan van Rennes. Het potje van Neymar kookte even over en hij gaf de man een tik.

   

  De Franse voetbalbond straft Neymar nu met een schorsing van 3 speeldagen. Komend weekend mag hij nog spelen tegen Angers, maar de laatste 2 matchen van het seizoen zal hij er dus niet bij zijn. En ook het begin van volgend seizoen zal hij dus missen. De Braziliaan van PSG kreeg ook nog eens 2 speeldagen voorwaardelijk.

  Ook Europese schorsing

  Ook in de Champions League moet Neymar een schorsing van drie duels uitzitten. Die straf krijgt hij voor een beledigende post op zijn Instagram-pagina na de uitschakeling in de 1/8e finales tegen Manchester United. Maar tegen die straf van de UEFA gaat Neymar in beroep. 

   

  "Dit is een schande. Ze zetten daar vier mensen die geen verstand van voetbal hebben neer om naar een herhaling in slow motion te kijken. Dit is onmogelijk! Hoe kan die jongen zijn hand achter zijn rug houden?", had Neymar zijn kritiek op de scheidsrechters geuit op Instagram.