• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Arsenal en Chelsea niet te spreken over toewijzing tickets voor EL-finale

  In het Olympisch Stadion in Bakoe, Azerbeidzjan is er plaats voor een kleine 70.000 fans.

  Na de euforie van de kwalificatie komt er een tegenvaller voor de fans van Arsenal en Chelsea. De ploegen plaatsten zich voor de finale van de Europa League, maar per club zijn er maar 6.000 tickets beschikbaar voor de match in Bakoe.

  Een Londense derby in de finale van de Europa League, dat zie je niet zo vaak. Arsenal en Chelsea zullen de strijd aangaan in het Olympisch Stadion in Bakoe. Veel Londense fans zullen er wel niet bij kunnen zijn door de toewijzing van de tickets door de UEFA.

   

  Zo blijkt nu dat beide ploegen elk een schamele 6.000 tickets krijgen voor de finale. Extreem weinig als je weet dat er plaats is voor bijna 70.000 supporters in het stadion in Bakoe. De overblijvende plaatsen gaan naar commerciële partners en nationale instellingen. Zo'n 36.000 tickets worden door UEFA zelf verkocht.

   

  "Wij zijn in discussie met UEFA om meer tickets te krijgen voor onze fans", zet Arsenal op zijn website. "Duizenden fans, die al de hele Europa League-campagne volgen, zullen de finale niet in het stadion kunnen bijwonen."

   

  Dan volgt het probleem van de bereikbaarheid van het stadion. Fans die toch één van de weinige tickets kunnen bemachtigen, zullen veel geld moeten neertellen om in Bakoe te geraken. Supporters zullen gemiddeld 1.000 euro betalen voor een heen- en terugticket van Londen naar Bakoe.