• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ranieri verlaat AS Roma op het einde van het seizoen: "Mijn werk hier zit erop"

  Claudio Ranieri kwam in maart aan in Rome.

  Claudio Ranieri heeft aangekondigd dat hij op het einde van het seizoen stopt als coach van AS Roma. Ranieri kwam in maart bij Roma als vervanger van Eusebio Di Francesco en tekende een contract voor de rest van het seizoen.

  "Ik ben onmiddellijk ingegaan op het voorstel van de club toen ze mij contacteerden. Ik wilde als fan van AS Roma hulp bieden aan de ploeg", zegt Ranieri in een persconferentie voor de wedstrijd tegen Juventus zondag.

   

  "Op het einde van het seizoen zit mijn werk hier in Rome erop", besluit de 67-jarige Italiaan, die in Engeland verrassend kampioen werd met Leicester in 2016.

   

  Met nog 3 speeldagen op het programma staat Roma op de 5e plaats met 3 punten achterstand op Atalanta. De 4e plaats is voor Roma het doel, want aan die plek hangt een ticket voor de Champions League vast.

   

  Ranieri was al eerder coach in Rome. Hij zat van 2009 tot 2011 al op de Romeinse bank. In het begin van zijn spelerscarrière in 1973 had hij een korte passage bij de club.

  Ranieri reageert op Twitter van AS Roma: