• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Cavendish: "Ik voelde me lang onoverwinnelijk, Kittel veranderde dat"

  Cavendish en Kittel vochten in het verleden vaak verbeten sprintduels uit, hier in de Scheldeprijs van 2016.

  Dat het niet goed gaat met Marcel Kittel is een understatement. Mark Cavendish, één van de grootste concurrenten van de Duitser, steekt hem op Instagram een hart onder de riem. "We hebben de wielersport naar een hoger niveau getild. Ik wens je het allerbeste voor je volgende hoofdstuk."

  "Bedankt Marcel voor de vele duels"

  Marcel Kittel en zijn team Katjoesja beslisten gisteren in onderling overleg om het contract van de 30-jarige Duitse (top)sprinter te beëindigen. Kittel heeft tijd nodig en last een pauze in om "na te denken over zijn toekomst".

   

  Mark Cavendish (33), nog een sprinter die het moeilijk heeft, vocht in het verleden vaak verbeten duels uit met Kittel. Op Instagram kroop de Brit in zijn pen. "Ik heb me lang onoverwinnelijk gevoeld in mijn carrière. Eén renner veranderde dat volledig. Een "berg" vol spieren met blond haar: Marcel Kittel."

   

  "Hij was de eerste renner waarvoor ik echt een plan moest uitwerken om hem te kunnen kloppen. Ik wil Marcel dan ook bedanken voor de vele duels die de wielersport naar een hoger niveau hebben getild. We hebben de fans veel plezier bezorgd."

   

  Cavendish hoopt dat het snel beter gaat met Kittel. "Als sportmannen willen we elkaar proberen te kloppen, maar als mensen kunnen we elkaar alleen maar rust en geluk toewensen. Uit de grond van mijn hart: ik wens je het allerbeste voor je volgende hoofdstuk."

  Kittel was de eerste renner waarvoor ik echt een plan moest uitwerken om hem te kunnen kloppen.

  Mark Cavendish

  De Instagram-post van Cavendish: