• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bottas klokt snelste chrono's in Spanje, Hamilton en Ferrari mee in het zog

  Valtteri Bottas

  Valtteri Bottas.

  De Fin Valtteri Bottas heeft in de GP van Spanje de eerste twee oefensessies voor zijn rekening genomen. Teamgenoot Lewis Hamilton en het Ferrari-duo Vettel-Leclerc volgen in het zog van de Fin.

  Het Formule 1-circus landt dit weekend in Spanje, op het circuit van Barcelona-Catalunya in Montmelo. Winnaar van de GP in Melbourne en Bakoe, Valtteri Bottas, startte meteen als een speer en was zowel in oefensessie 1 en 2 de snelste.

   

  In de eerste sessie klokte hij een tijd van 1'17"951. Daarmee was hij iets sneller dan de Ferrari's van de Duitser Sebastian Vettel (tweede in 1'18"066) en de Monegask Charles Leclerc (derde in 1'18"172).

   

  De tweede trainingssessie was ook een kolfje naar Bottas' hand. Met een tijd van 1'17"284 bleef hij zijn Britse teamgenoot en wereldkampioen Lewis Hamilton (tweede op 0.049) nipt voor. Het Ferrari-duo Leclerc-Vettel eindigden op respectievelijk plek drie en vier.

   

  Zaterdagmiddag (12.00u) werken de rijders de derde en laatste oefenritten af. Aansluitend staan de kwalificaties op het programma (vanaf 15.00u). Het startschot voor de Grote Prijs wordt zondagnamiddag om 15.10u gegeven. 

   

  De voorbije twe seizoenen reed Lewis Hamilton als winnaar over de streep in Catalonië. 

  De chrono's van de eerste twee oefensessies

  Een redelijke start voor Max verstappen