• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Zwanenzang als kampioen: Viviani pronkt met nieuw truitje in de Giro

  Het streepjespatroon staat nu verticaal, net zoals op de vlag van Italië.

  Het streepjespatroon staat nu verticaal, net zoals op de vlag van Italië.

  Italiaans kampioen Elia Viviani mag zijn jaar als Italiaans kampioen in stijl afsluiten. Speciaal voor de Giro werd een nieuwe kampioenentrui voor hem ontworpen. "De fans zullen mij nu nog makkelijker kunnen opmerken."

  Ter gelegenheid van Viviani's laatste optreden als Italiaans kampioen werd zijn kampioenentrui nog eens in een nieuw jasje gestoken. In tegenstelling tot de normale trui staan de strepen nu verticaal, net zoals op de Italiaanse vlag. 

   

  "De tricolore trui is de voornaamste reden waarom ik in de Giro aan de start wil staan. Ik wil de Italiaanse koers respecteren en mijn succes van vorig jaar overdoen", zegt Viviani. In 2018 won de Italiaan 4 ritten in de Giro en kreeg hij de puntentrui erbovenop.

   

  "Ik heb een aantal zeer mooie overwinningen behaald in de kampioenentrui, maar die in Madrid in de Vuelta springt eruit voor mij. Op die manier kon ik een buitengewoon seizoen (met 18 zeges, red) mooi afronden." 

   

  Viviani won al 5 ritten in de Giro en heeft voor komende editie al bepaalde ritten in het oog. "Rit 3 is de eerste echte sprintetappe, dus als ik daar win, zal dat vertrouwen afstralen op de ploeg. Etappe 10 naar Modena heeft ook een speciaal randje, want mijn ouders wonen daar in de buurt. Dat zal me nog extra motivatie geven", besluit Viviani.

  Zo zag de normale tricolore eruit: