• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vertonghen: "Fit voor de finale? De eerste testen waren niet slecht"

  Jan Vertonghen tijdens de laatste Van Gils en Gasten.

  Jan Vertonghen brak nog geen 24 uur na de ommekeer tegen Ajax in de Champions League in bij Van Gils en Gasten. De Rode Duivel lag in zijn zetel met een enkelblessure. "Ik heb de tweede helft op adrenaline gespeeld", vertelde hij.

  Jan Vertonghen brak woensdag heel wat Amsterdamse harten. Met Tottenham velde hij zijn ex-club Ajax in de allerlaatste seconden van de halve finale. "Het was een dubbel gevoel", bekende Vertonghen. "Zeker op die manier."

   

  "Je zit dan wel in met de mensen die je kent. Mijn halve tijdslijn komt uit Amsterdam. In de 86e minuut had ik zelf nog een kans. Of ik afgeremd heb? Neen, maar ik was blij dat ik niet gescoord heb. Dan had ik in de problemen gezeten. Ik heb al eens gescoord tegen Ajax en toen waren ze er niet zo blij mee. Maar ik ben wel blij dat we gewonnen hebben."

   

  Vertonghen verliet Amsterdam met krukken. "In de eerste helft heb ik een tik gekregen. Mijn enkel is helemaal opgezwollen. Ik heb de tweede helft op adrenaline gespeeld, maar daarna kon ik niet meer op mijn enkel staan."

   

  "Morgen (vrijdag) heb ik een scan en dan weet ik meer. Neen, het kwam dus niet door de afterparty. Of ik fit zal zijn voor de finale? Dat zullen we vrijdag weten. Maar de eerste testen waren vandaag (donderdag) niet slecht. Ik heb wel hoop. Het is nog 3,5 weken."