• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Brailsford over Giro-jonkies: "Het moment om gekke dingen te doen"

  Sivakov en Geoghegan Hart kenden met de Ronde van de Alpen een goede voorbereiding op de Giro.

  Sivakov en Geoghegan Hart kenden met de Ronde van de Alpen een goede voorbereiding op de Giro.

  Nu de gedoodverfde kopman Egan Bernal er niet bij is voor Team Ineos in de Giro door een gebroken sleutelbeen, is de druk er volgens sportieve baas Dave Brailsford wat af. "We komen  nu meer bevrijd aan de start", vertelt hij op een persconferentie.

  Naast Bernal zijn ook toppers Chris Froome en Geraint Thomas er niet bij in Italië. De rol van kopman wordt daardoor doorgeschoven naar jonge renners Pavel Sivakov (21) en Tao Geoghegan Hart (24). Volgens teammanager Brailsford zal die rol deel uitmaken van hun leercurve.

   

  "De verwachting is dat we plezier zullen beleven. Chris Froome heeft meer grote rondes gewonnen dan al onze renners samen gereden hebben", vertelt Brailsford. "Ik voel veel enthousiasme en energie van de jongens."

   

  "We kunnen de Giro nu op een meer flexibele manier aanpakken. Er is ruimte om fouten te maken en gekke dingen te doen. Dat zorgt voor een meer bevrijdende aanpak", voegt hij eraan toe.

   

  Na een eerste en tweede plek in de Tour van de Alpen hebben Sivakov en Geoghegan Hart getoond dat ze hun rol als kopman waard zijn. "Er is een voorzichtig vertrouwen, ook al rijden hier natuurlijk verschillende grote kampioenen mee", zegt Geoghegan Hart. 

   

  "Ik stel mezelf geen limieten. We zijn een heel jong team en beginnen hier zonder enige druk. Met Egan erbij zouden we allemaal in zijn dienst gereden hebben, maar nu is het aan de nieuwe generatie van Team Ineos", besluit Sivakov.