• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Speel Rocket League als een pro met deze tips van Sander Cooreman

  Sander Cooreman is één van de beste rocketleaguespelers van België. Samen met zijn ploegmaats van Team Qbyte kapen ze vaak de hoofdprijzen weg op toernooien in de Benelux. Hoe maken de profspelers het verschil in een wedstrijd? Sander Cooreman geeft 3 pro-tips.

  1. De opwarming is het belangrijkste

  Rocket League is één en al muscle memory. Dit wil zeggen dat je spieren bepaalde handelingen met de controller als natuurlijk beschouwen en automatisch gaan uitvoeren. Probeer al je "mechanics" die je in je arsenaal hebt, zoals "aerials" en "flipresets" zo goed mogelijk op te warmen. Sander gebruikt tijdens zijn opwarming zelfs een "slomo-lobby" waardoor zijn handelingen tijdens het eigenlijke spel sneller aanvoelen.

  2. Bewaar je kalmte

  Als je begint te stressen in het spel dan loopt er vanalles fout. Je doet verkeerde rotaties, maakt slechte baltoetsen en je begint je te ergeren. Dat is niet alleen nefast voor jezelf, maar ook voor je teamgenoten want je speelt per slot van rekening met drie.

  3. Doe niet aan "ball-chasing"

  Ga niet constant zelf achter de bal aan. Je speelt in een team, dus laat sommige taken over aan je ploeggenoten en ga niet in hun weg rijden. Volg goed de rotaties en probeer ook niet te "cutten" (de baan van je teamgenoot kruisen). Dat brengt alleen maar wanorde in het teamspel.

  Bekijk hier de 3 tips

  Schrijf je in voor de esportscup van Sporza & MNM