• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Speel FIFA19 als een pro met deze tips van esporter Stefano Pinna

  De Belg Stefano Pinna is vicewereldkampioen FIFA, de bekende voetbalgame op computerplatformen. Spelers op zijn niveau zijn vertrouwd met alle trucjes en bewegingen die in het spel aanwezig zijn. Iedere prof gebruikt min of meer dezelfde skills. Hoe maak je dan echt het verschil tegenover iemand die technisch even goed is als jij. Stefano geeft enkele pro-tips.

  1. Gebruik altijd L2 bij het verdedigen

  Door de L2-knop in te drukken gaat je verdediger afwachten en zich op een specifieke manier opstellen. Hierdoor is het gemakkelijker om de bal te onderscheppen. Loop zeker nooit uit met je verdedigers maar gebruik je middenvelders om mee te verdedigen.

  2. Bouw rustig op

  Blijf steeds rustig in de aanval. Speel de bal goed rond en loop niet als een kip zonder kop naar voor. Geef op het juiste moment een steekbal. Op die manier creëer je het best een kans.

  3. Het belang van "timed schieten"

  Nieuw bij FIFA19 is het "timed schieten". Dat is heel belangrijk want zo gaat je schot ook harder. Zeker als je op hoog niveau speelt of tegen professionals, kan een juist getimed schot het verschil maken.

  Bekijk hier de 3 tips

  Schrijf je in voor de esportscup van Sporza & MNM