• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Nederlands journalist: "Als Ajax het slim aanpakt, wint het komende 10 jaar de titel"

  Speelt Ajax volgend seizoen weer mee op het hoogste niveau?

  Amsterdam is in rouw na de pijnlijke 2-3-nederlaag tegen Tottenham. Waar liep het mis? Was dit de enige kans voor Ajax? Wat gebeurt er nu met het team voor volgend seizoen? Sporza belde met Sjoerd Mossou van het Nederlandse AD, die de wedstrijd bijwoonde.

  Als alle puzzelstukjes samenvallen...

  Ajax beleefde woensdagavond een dramatisch moment. Een unieke kans op een Europese finale ging verloren. De laatste jaren is de kloof tussen de topclubs en de Europese middenmoot groter en groter geworden.

   

  "Het was inderdaad een unieke kans, daar waren de spelers zichzelf ook wel van bewust. Maar deze campagne heeft ook getoond dat het blijkbaar toch nog kan in deze tijd."

   

  "Door de kloof met de topclubs zou je de moed bijna opgeven, maar dit seizoen bewees Ajax dat als alle puzzelstukjes op de juiste plaats vallen, het toch mogelijk is. De hoop is er nog. Volgend jaar zal het niet lukken, maar het blijkt wel dat je met een goed beleid en met een beloftevolle generatie zeker een kans maakt."

  "Het zal moeilijk worden om De Jong, De Ligt en co te vervangen"

  Volgend seizoen dreigt er een leegloop bij Ajax, dat Frenkie de Jong al ziet vertrekken naar Barcelona. Mossou blijft optimistisch. "Het is onvermijdelijk dat ook De Ligt en Ziyech vertrekken. Je kan het vergelijken met Monaco vorig seizoen, dat helemaal leeggekocht werd en nadien in elkaar zakte. Alleen heeft Ajax het voordeel financieel gezond te zijn."


  "Op een zeker moment heeft Ajax de macht en de middelen om de deur dicht te doen en te zeggen dat niemand meer weggaat. Dat is pech voor de jongens die net te laat zijn, maar dat zal deze zomer wel gebeuren. Al zal het wel moeilijk worden om de topspelers te vervangen."


  "Als De Jong vertrekt, en doe daar nog eens De Ligt, Ziyech en Van de Beek bij, dat verlies kan je niet zomaar opvangen. Je kan één of twee toppers halen, maar meer ook niet. De Eredivisie is geen competitie die aanspreekt bij de echte toppers, ondanks het geld dat Ajax kan bieden. Maar als ze het slim aanpakken, worden ze de komende 10 jaar wel kampioen van Nederland", besluit Mossou.

  "De witte gestaltes languit op het groene gras bleven me het meeste bij"