• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Pochettino: "Al mijn spelers zijn helden, maar Moura is een superheld"

  " "

  Heel Tottenham schreeuwt het uit: je herkent Pochettino naast hattrickheld Moura.

  Zo down ze logischerwijze bij Ajax waren, zo high waren de geesten bij Tottenham.  Coach Mauricio Pochettino wist niet waar hij het had na de eerste kwalificatie voor de  finale van de Champions League van de club. Matchwinnaar Lucas Moura zat zonder woorden.

  Pochettino en heel Tottenham met hem ging van de hel naar de hemel.  "Het was een moeilijke en stresserende wedstrijd, maar we hebben alles gegeven. Wat een emoties, bedankt voetbal!" 

   

  "Ik wil alle supporters en iedereen die in ons geloofd heeft vanaf het begin van het seizoen enorm bedanken. Zij hebben ons geholpen om deze formidabele momenten te beleven. Het is moeilijk om de juiste woorden te vinden."

   

  "Al mijn spelers zijn helden, maar Lucas Moura is een superheld", loofde Pochettino zijn hattrickheld. "In de 2e helft hebben ze alles gegeven. En Moura verdient dit, het is een superkerel."

   

  "We zeiden voor de match dat als je de liefde voelt, het geen stress is, maar passie. We toonden dat we van de sport en van voetbal houden. Het was een vreugde om deze match mee te maken. Het is zo moeilijk om op dit niveau te acteren, maar ik ben zo dankbaar en blij om een coach te zijn."

  Moura: "Kan met geen woorden emoties beschrijven"

  Lucas Moura besefte niet wat hem overkwam: "Het is onmogelijk om dit uit te leggen. Al van kindsbeen droomde ik ervan de Champions League te spelen en die te winnen. En nu krijg ik de kans om in de finale aan te treden."

   

  De 26-jarige Braziliaanse middenvelder beleefde de 45 minuten van zijn leven: "Er zijn geen woorden voor om te beschrijven wat ik voel. Iedereen werkte hard. Dit is niet mijn verdienste alleen, maar die van de hele ploeg. Ik ben heel trots op mijn ploegmaats."

   

  "In de eerste helft waren we goed, maar slikten we 2 makkelijke goals. Na de rust hadden we 45 minuten om alles te geven alsof ons leven ervan afhing. En dat hebben we gedaan. We speelden met veel intensiteit en agressie. Voetbal is ongelooflijk. Alleen deze sport kan je dit geven." 

  Rose: "Wijze woorden van de coach bij de rust"

  "Het was moeilijk toen we bij de rust naar de kleedkamer trokken",  vertolkte Danny Rose de gevoelens van de bezoekers. "We stonden 2-0 achter, maar hadden een pak kansen gecreëerd. Dat was heel frustrerend."

   

  "Wat wijze woorden van de coach en een tactische ingreep draaiden de boel om. En ik vind dat we dat verdiend hebben. We speelden zo goed in de 2e helft thuis en hier. We gaven 2 domme doelpunten weg, maar verdienden dit recht te zetten."

   

  De finale tegen Liverpool? "Waarom zouden we die niet kunnen winnen. Het is een finale over 1 wedstrijd. We weten hoe gevaarlijk Liverpool is, maar als we spelen zoals vanavond kunnen we iedereen aan. Dat moeten we de komende weken meenemen."

  Son: "Daarom houdt iedereen van voetbal"

  Tottenham-spits Son Heung-min kon niet scoren, maar zorgde 90 minuten met offensieve werkkracht voor de ommekeer. "Dit was een speciale avond: wat een gekke match, daarom houdt iedereen zo van voetbal."

   

  "Tegen Liverpool hebben we 100 procent onze kans. Alles kan in voetbal. Zoals altijd moeten we vechten voor die match, maar er ook van genieten."  

  Peptalk van Kane in rust: "We hadden nog 45 minuten"

  Tottenham moest het in de halve finales zonder Harry Kane doen, die met een enkelblessure uitviel in de kwartfinale tegen City. Maar de aanvaller vierde op het eind mee op het veld en speelde halfweg blijkbaar ook een rol. Hij trok de kleedkamer in voor een potje peptalk. Volgens Kieran Trippier waren zijn woorden er niet naast.

   

  Kane: "We lieten Ajax in de 1e helft spelen. De 2-0 was teleurstellend. Ik ging de kleedkamer in bij de rust en we wisten dat het niet goed genoeg was. We zeiden dat we nog 45 minuten hadden om alles te geven. De jongens toonden passie, dat is al waar je om kunt vragen. Ik ben sprakeloos. Ik ben een fan en weet hoeveel dit betekent voor iedereen in de club."

  Kane hoopt er op 1 juni in Madrid bij te zijn: "De revalidatie gaat goed. Deze week begin ik met de looptraining. Daarom dat ik hier ook al even kon lopen", lachte hij.

  Meer over de onwaarschijnlijke match van gisteren: