• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Huurling Keita tekent voor 3 jaar bij OHL: "Hij voegt iets extra's toe aan de club"

  Aboubakar Keita kwam als huurling over van FC Kopenhagen.

  Aboubakar Keita heeft een akkoord bereikt met Oud-Heverlee Leuven. De Ivoriaan kwam in januari als huurling over van FC Kopenhagen tot het einde van het seizoen, maar hij heeft nu een contract van 3 jaar getekend.

  OH Leuven verzekerde in Play-off III het behoud. Aboubakar Keita speelde als huurling in 5 duels mee en maakte indruk bij het bestuur. "De defensieve middenvelder viel op met zijn duelkracht, balvastheid, goed kopspel en verzorgd inspelen", liet het bestuur optekenen.

   

  Technisch directeur Wim De Corte is blij met de nieuwe transfer, die perfect zal passen bij de nieuwe ambitie van de club. "Iedereen heeft kunnen vaststellen dat Keita iets extra's toevoegt aan de club. Een speler met zijn kwaliteiten binden we met veel plezier langer aan OH Leuven."

   

  De 21-jarige Keita kreeg zijn opleiding bij ATM Abobo (Ivoorkust) en ging in 2016 naar Kopenhagen. Hij werd uitgeleend aan Halmstad (Zwe) en Stabæk (Noor). Na iets meer dan 3 maanden bij de Leuvense ploeg heeft hij een vast contract van 3 jaar beet.