• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Van der Poel, van de Gold Race naar proloogwinst in de Belgische bossen

  Mathieu van der Poel is deze week op zijn mountainbike aan de slag in de Ardennen. De Nederlandse alleskunner neemt er deel aan de Belgian Mountainbike Challenge, een meerdaagse wedstrijd in La Roche-en-Ardenne. Van der Poel werd naar eigen zeggen door een tractor gehinderd in de proloog, maar legde toch de snelste tijd af.

  De winnaar van de Amstel Gold Race was 40 seconden sneller dan zijn landgenoot Hans Becking, tweede in 42'44". De Belgen Quinten Hermans (44'05") en Frans Claes (44'49") werden derde en vierde. 

   

  Van der Poel bereidt zich in de provincie Luxemburg voor op de eerste wereldbekermanche van het seizoen in het Duitse Albstadt (17 en 19 mei). In 2017 schreef de Nederlander de Belgian Mountainbike Challenge al eens op zijn naam