• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Milwaukee Bucks gaan voor het eerst sinds 2001 naar finale in het Oosten

  Giannis Antetokounmpo

  Giannis Antetokounmpo tekende voor 20 punten.

  De Milwaukee Bucks hebben voor het eerst sinds 2001 de finale bereikt van de oostelijke divisie in de NBA. De Bucks rekenden in de tweede ronde van de play-offs op overtuigende wijze af met de Boston Celtics: 116-91.

  De Bucks komen op die manier op een onoverbrugbare 4-1-voorsprong. De best presterende basketploeg uit de reguliere competitie had in de eerste ronde Detroit al verslagen met 4-0.

   

  De Celtics begonnen de best-of-sevenserie tegen de Bucks met een verrassende zege van 112-90, maar daarna stelde de ploeg van de Griekse vedette Giannis Antetokounmpo orde op zaken met vier overtuigende zeges. Milwaukee Bucks maakte het vervolgens af voor eigen publiek: 116-91. Antetokounmpo tekende voor 20 punten.

   

  De Bucks kwamen 18 jaar geleden voor het laatst zo ver in de play-offs. Toen verloor de NBA-kampioen van 1971 de finale in het oosten van Philadelphia 76ers.

   

  Golden State Warriors nam weer de leiding in de serie tegen de Houston Rockets door voor eigen publiek het vijfde duel met 104-99 te winnen. De titelhouder in de NBA had de eerste twee duels in de serie ook gewonnen, maar in Houston waren de Rockets daarna twee keer de sterkste. Vrijdag treffen de clubs elkaar opnieuw, dan weer in Houston.

  Een greep uit de beste acties

  De stand van zaken in de play-offs

  EASTERN CONFERENCE

  Milwaukee - Boston: 116-91

  Milwaukee wint met 4-1

   

  WESTERN CONFERENCE

  Golden State - Houston: 104-99

  Golden State leidt met 3-2

   

  EASTERN CONFERENCE

  Philadelphia - Toronto

  Toronto leidt met 3-2

   

  WESTERN CONFERENCE

  Portland - Denver

  Denver leidt met 3-2