• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Licentiecommissie onderzoekt overnemer van Lommel

  " "

  De Israëlische advocaat Ehud Shochatovitch kan de 1B-club voor 1 euro overnemen.

  Lommel hoopt volgende week zijn overname door de Israëlische advocaat Udi Shochatovitch officieel af te ronden. De kandidaat-investeerder moet dan wel een screening van de Pro League doorstaan: "Hij moet voldoen aan aan de licentievoorwaarden."

  In zijn zoektocht naar een overnemer kwam Lommel uit bij Shochatovitch. Die wil graag investeren, maar is niet onomstreden. In het verleden was de Israëliër namelijk de advocaat van makelaar Pini Zahavi, die onder meer nauwe banden onderhield met Moeskroen.

   

  De kans is groot dat de deal doorgaat, maar dan moet de Licentiecommissie eerst een positief advies geven, stelt Lommel-voorzitter Paul Kerkhofs: "Het individu en zijn activiteiten zullen onderzocht worden, dat is een van de voorwaarden. We hebben de Pro League verzocht om mee te bekijken of de kandidaat-investeerder "tot op de draad proper is"."

   

  In de overeenkomst werd ook opgenomen dat het huidige bestuur aan boord blijft. "Meer nog, als hij zich niet zou houden aan zijn engagementen kunnen we de deal omkeren voor één euro. We zijn er dus als waakhond, want er zijn ook afspraken gemaakt over het DNA van Lommel. Zo moet de focus blijven op de ontwikkeling van eigen talent", zegt Kerkhofs.

   

  De Pro League bevestigt dat Shochatovitch gescreend zal worden. "Dat moet sowieso gebeuren bij elke nieuwe eigenaar. Die moet voldoen aan de licentievoorwaarden", klinkt het.

   

  Volgende week woensdag hoopt Lommel SK een gunstig advies te krijgen, zodat de Israëlische investeerder donderdag kan worden voorgesteld. Shochatovitch zal de club kopen voor een symbolische euro en ongeveer een half miljoen euro aan schulden overnemen. Voorts zou de investeerder de komende jaren een totaalbedrag van 2,6 miljoen euro in de sportieve ontwikkeling van de club pompen.