• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kittel verlaat Katjoesja: "Niet in staat om op hoogste niveau te trainen"

  Marcel Kittel

  Kittel kende nog geen al te rooskleurig seizoen.

  Marcel Kittel (31) verlaat Katjoesja Alpecin. De Duitse sprinter was aan zijn tweede seizoen bij het Zwitserse team bezig. "Ik vraag me af waar ik als persoon en als atleet naartoe wil", klinkt het.

  Kittel: "Dit is de grootste uitdaging uit mijn carrière"

  Marcel Kittel was voorlopig bezig aan een kwakkelend seizoen. Een overwinning in het begin van het seizoen in de Trofea Palma (1.1) was een zeldzaam lichtpuntje voor de Duitser, die zelf besliste om te vertrekken bij het team.

   

  "Op mijn verzoek hebben Katjoesja en ikzelf besloten om het contract vroegtijdig te verbreken", laat Kittel weten in een persbericht. "Het was een beslissing waar ik lang over heb nagedacht en waar veel vragen in me opkwamen. Waar ik naartoe wil als persoon, als atleet en wat echt belangrijk is voor mezelf."

   

  "Ik heb nog steeds liefde voor het wielrennen en mijn passie voor deze mooie sport is nooit verdwenen, maar ik weet wat het van me vergt en wat ik moet doen om succesvol te zijn. De laatste twee maanden had ik het gevoel dat ik helemaal uitgeput was. Momenteel ben ik niet meer in staat om op het hoogste niveau te trainen. Daarom heb ik besloten om een pauze in te lassen en na te denken over mijn doelen en om een plan te maken voor de toekomst."

   

  "Ik heb de beslissing genomen gebaseerd op mijn ervaring dat veranderingen leiden tot nieuwe paden en uitdagingen. Ondanks al mijn onzekerheden heb ik vertrouwen dat ik nieuwe kansen en uitdagingen zal vinden. Vanaf nu zal ik mijn geluk en plezier boven alles plaatsen. Ik kijk ernaar uit wat de toekomst nog brengt. Ik wil graag opnieuw koersen, daarvoor moet ik nu een plan uittekenen. Dit is de grootste uitdaging uit mijn carrière en die accepteer ik."

  Ik kijk ernaar uit wat de toekomst nog brengt. Ik wil graag opnieuw koersen, daarvoor moet ik nu een plan uittekenen.

  Marcel Kittel

  "Hopen dat hij ooit weer zal koersen als de kampioen die hij is"

  José Azevedo, algemeen manager van Katjoesja-Alpecin, vernam het voorstel van Kittel tot het beëindigen van zijn contract in droefheid. "We begrijpen de situatie waarin Marcel zich momenteel bevindt en steunen hem ten volle."

   

  "Ook in de toekomst zullen alle teamleden Marcel blijven steunen. We hopen dat hij in de toekomst weer zal kunnen koersen als de kampioen die hij is."

   

  In het verleden was de Duitser goed voor in totaal 14 overwinningen in de Tour, vier ritzeges in de Giro en eentje in de Vuelta. Hij won ook vijf maal de Scheldeprijs.

  Kittel en Katjoesja maakten het nieuws bekend op Twitter