• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Ik weet dat sommigen tegen mij zingen, maar ik ben een vechter"

  AA Gent snakt naar een zege in Play-off I. De match tegen een zwalpend Standard vrijdagavond is een nieuwe kans. "Ik voel nog altijd dat er iets groeit in dit team", zegt trainer Jess Thorup.

  De stoel van Thorup wankelt na de verloren bekerfinale en de prestaties in Play-off I. Thorup blijft er voorlopig rustig onder, zoals het een koele Deen betaamt.

   

  "Zolang ik er naar uitkijk om met de fiets of de auto naar het oefencomplex te rijden als ik ’s morgens rond kwart voor 6 wakker word, zal ik met plezier doorgaan bij Gent. Ik ben niet het soort persoon die zijn staart tussen zijn benen steekt en wegloopt als het moeilijk gaat. Ik ben een vechter."

   

  "Dat wil ik iedereen tonen, samen met het team en de staf. Samen zullen we dit ombuigen. Ik weet dat sommige  mensen tegen mij zingen, maar zolang ik mag, zal ik vechten en zo hard mogelijk werken voor deze club."

   

  De resultaten vallen tegen voor AA Gent, maar niet altijd was dat een afspiegeling van het geleverde spel. Daar trekt Thorup zich aan op. "Ik heb een heel goed gevoel bij mijn groep en bij de dagelijkse werking. Ik voel nog altijd dat er iets groeit in dit team. De prestatie tegen Club Brugge was de reactie waarop ik had gehoopt."

   

  "Iedereen wou het heel hard. Op dit moment is het net niet en we hebben een beetje geluk nodig. We moeten trainen om de kleine details aan onze kant te krijgen. Als we blijven vechten, hoop ik iedereen te kunnen tonen dat we thuishoren aan de top van België."