• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Hartpatiënt en Tottenham-coryfee Hoddle: "Zo blij dat ik er nog ben"

  Gary Lineker, Rio Ferdinand en Glenn Hoddle

  Gary Lineker (l) en Rio Ferdinand (m) gunnen het Glenn Hoddle (r) van harte.

  Glenn Hoddle is maar wat blij dat hij vorig jaar een hartaanval heeft overleefd. Al kreeg de oud-speler en -coach Van Tottenham weer warm na het miraculeuze doelpunt van Lucas Moura.

  Glen Hoddle woonde gisteravond de Champions League-wedstrijd Ajax - Tottenham bij in de Johan Cruijff ArenA zelf. Samen met oud-internationals Gary Lineker en Rio Ferdinand volgde hij de helve finale voor de Britse zender BT Sport.

   

  Na de miraculeuze 2-3 van Lucas Moura in de 95e minuut sprongen ze met z'n drieën recht in de studio. Ferdinand legde snel zijn hand op het hart van Hoddle. "Ben je oké", wilde hij weten. "Ik ben zo blij dat ik er nog ben", antwoordde Hoddle.

   

  Hoddle zat vorig jaar ook in een tv-studio toen zijn hart plots haperde. Net na een uitzending zakte hij in mekaar. Een medewerker reanimeerde Hoddle en redde zijn leven.

   

  Na een maandenlange revalidatie verscheen hij dit jaar weer op televisie, met Ajax - Tottenham (2-3) als hoogtepunt. Kijk hieronder naar het fragment.

  Oud-speler en -coach

  Glenn Hoddle is een Tottenham-man in nieren. De voormalige bondscoach van Engeland begon zijn carrière bij de jeugd van de Spurs en speelde daarna meer dan 400 wedstrijden voor de A-ploeg. Later zou hij terugkeren op White Hart Lane als coach.

  Glenn Hoddle was gisteravond lang niet de enige analist. Op de Nederlandse televisie zat Valentijn Driessen in de studio. En de chef voetbal van de krant De Telegraaf vergiste zich weer.

   

  "Die Moura van Tottenham kan je gerust alleen voor de keeper zetten, hij scoort nooit", zei Driessen. Wel dus, want Ajax ging eruit na een laat doelpunt van... Lucas Moura.

  Vorige zomer zat Valentijn Driessen er ook al een keer flink naast. De Nederlander voorspelde toen een vroegtijdige exit van de Belgen op het WK in Rusland. Achteraf sloeg hij wel mea culpa.

  Meer over de knotsgekke ontknoping in Amsterdam:

  einde
  23