• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wesley Sonck na Liverpool-Barcelona: "Hier zijn geen woorden voor"

  "De sfeer op Anfield Road was werelds. Hier zijn geen woorden voor."

  Wesley Sonck was net als de rest van de voetbalwereld onder de indruk van de onwaarschijnlijke comeback van Liverpool. "Origi heeft Firmino waardig vervangen en op dit toneel is dat onwaarschijnlijk."

  Wesley Sonck was gisteren de cocommentator van Peter Vandenbempt bij Proximus Sports voor Liverpool-Barcelona. "Onwaarschijnlijk is het eerste woord dat bij me opkomt. Dit is het mooiste dat ik de afgelopen jaren in de Champions League heb gezien."

   

  Het was een stunt van formaat van een gehavend Liverpool. "Salah en Firmino waren er niet bij en dan denk je "Hoe gaan ze dat in godsnaam doen?". Maar de energie, de overgave en de passie: alles zat erin. Ze hebben vanaf het begin alle registers opengetrokken en Barcelona had moeite met het tempo."

   

  De rol van Liverpool-coach Jürgen Klopp is niet te onderschatten. "Zijn rol is heel groot, dat is niet te onderschatten. Hij geloofde erin en weet dat dan ook over te brengen op zijn spelers en de hele club. Het is een huzarenstukje."

   

  "Als je ook ziet hoe hij Liverpool sinds zijn komst heeft omgebouwd tot een machine, dat is ongelooflijk. De manier van spelen kost heel veel kracht en energie, maar hij krijgt het voor mekaar. Twee keer de finale van de Champions League halen, dat is geen toeval."

   

  "Ik heb al veel meegemaakt: als speler en als analist in de Champions League, maar dit heb ik nog nooit gezien. Hier zijn geen woorden voor. De sfeer op Anfield Road was werelds."

  "Origi heeft Firmino waardig vervangen"

  Er was natuurlijk ook een hoofdrol weggelegd voor Divock Origi. Onze landgenoot was bepalend met twee doelpunten, ondanks een gebrek aan matchritme. "Hij heeft Firmino waardig vervangen en op dit toneel is dat onwaarschijnlijk."

   

  "Eigenlijk heeft Origi gedaan wat Firmino ook doet: heel veel lopen, heel veel druk zetten, duels winnen en de bal goed bijhouden. En als je dan een kans krijgt, die binnentrappen. Hij stond twee keer op de juiste plaats en maakt het ook twee keer af. Die 4-0 was een fantastische ingeving van Alexander-Arnold, maar Origi trapt hem ook heerlijk binnen."

  Alles over Liverpool - Barcelona (4-0)