• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Fellaini loodst Shandong Luneng naar tweede ronde Aziatische CL

  Marouane Fellaini toonde nog eens dat hij kopbalsterk is.

  Shandong Luneng heeft een ticket beet voor de achtste finales in de Aziatische Champions League, dankzij Marouane Fellaini. De voormalige Rode Duivel kopte in de slotminuten de beslissende treffer binnen.

  Vier Chinese ploegen zoeken naar glorie in de Aziatische Champions League: Shanghai SIPG, Beijing Guoan, Guangzhou en Shandong Luneng. Dankzij Marouane Fellaini staat toch al één Chinese ploeg in de achtste finales.

   

  Shandong Luneng stond halfweg nochtans op achterstand in zijn vijfde poulewedstrijd tegen het Zuid-Koreaanse Gyeongnam. Een knappe  vrije trap van Hao Junmin leverde na een uur de gelijkmaker op. Drie minuten voor tijd trad Fellaini op als de verlosser door de winnende treffer tegen de touwen te koppen.

   

  De Chinese ploeg van Fellaini is zo na vijf speeldagen zeker van de kwalificatie voor de achtste finales. Op de slotspeeldag neemt Shandong Luneng het op tegen de eerste achtervolgers, het Japanse Kashima Antlers.

  Bekijk hier de goal van Fellaini: