• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  WK-tijdrit ligt weer binnen mogelijkheden van Campenaerts (en Evenepoel)

  Yves Lampaert en Rik Verbrugghe

  Ruimt Yves Lampaert (l) plaats voor Remco Evenepoel in de tijdrit?

  Bondscoach Rik Verbrugghe is deze week in het noorden van Engeland het WK-parcours van dichtbij gaan bekijken. "In de tijdrit kan een goeie Victor Campenaerts weer op het podium eindigen", stelt Verbrugghe, die ook aan Remco Evenepoel denkt.

  "Brons kan zeker weer"

  Vorig jaar knalde Victor Campenaerts naar WK-brons in Oostenrijk. Een nieuwe podiumplaats ligt binnen zijn mogelijkheden weet Rik Verbrugghe, die het parcours in Yorkshire is gaan verkennen.

   

  De tijdrit bij de mannen bedraagt 54 kilometer en brengt de renners van Northallerton naar Harrogate. "Het is een lange en heel technische tijdrit", stelde de bondscoach ter plaatse vast. "Een goede Campenaerts kan hier zeker opnieuw op het podium eindigen, maar het wordt zaak om die omloop heel goed te verkennen."

   

  "De eerste 15 kilometer zijn relatief vlak, daarna gaat het voortdurend op en af, met veel draaien en keren over smalle wegen. Dat stuk is heel technisch, de laatste 10 kilometer gaan dan weer over bredere wegen."

   

  "Ik onthoud vooral dat een goede voorbereiding van groot belang is. Je zal heel goed moeten verkennen, elke bocht in het parcours moet je weten liggen, dat kan het verschil maken."

   

  Verbrugghe: "Wie de favorieten zijn? Dezelfde namen als vorig jaar: Rohan Dennis, Tom Dumoulin, een type tijdrijder met ook een beetje klimcapaciteiten. Kan Victor opnieuw een bronzen medaille behalen? Dat kan zeker, ik geloof daar in, maar ik herhaal, je moet je echt wel heel goed voorbereiden op dit parcours."

  Het wordt een zeer lastige en technische tijdrit. Je moet je echt wel heel goed voorbereiden op dit parcours.

  Rik Verbrugghe

  VIDEO: Campenaerts rijdt naar brons op het WK van 2018

  "Denken na over Evenepoel"

  Yves Lampaert en Victor Campenaerts reden vorig jaar het WK tijdrijden. Lampaert gaf begin deze week dat hij in Engeland vooral op de wegrit mikt. 

   

  Rik Verbrugghe: "Het liefst van al trek je met de beste twee tijdrijders naar het WK en dat zijn zij op dit moment. Maar het is nog te vroeg om een selectie te maken. Er staan veel opties open."

   

  Een van die opties heet Remco Evenepoel. "Daar is al over nagedacht", geeft de bondscoach toe. "Veel hangt af van de vorm op dat moment in het jaar."

   

  "Het is geen eenvoudige kwestie. Als we hem nu selecteren bij de profs mag hij niet meer deelnemen aan het WK bij de beloften nadien."

   

  "Natuurlijk, als je zijn tijdrit ziet in de Ronde van Romandië waar hij 15e wordt, dan is dat zeker niet slecht. Hij is iemand die in aanmerking komt voor een selectie, maar er is nog tijd genoeg om dat te beslissen. En volgend jaar vindt Remco een WK-parcours (in Zwitserland, red.) dat heel lastig is en hem goed ligt."

  Het is geen eenvoudige kwestie. Als we hem nu selecteren bij de profs mag hij niet meer deelnemen aan het WK bij de beloften nadien.

  Rik Verbrugghe

  VIDEO: Evenepoel blaast alle junioren weg op het WK van 2018

  De WK-tijdrit voor mannen vindt plaats op woensdag 25 september.