• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sepp Blatter wil de FIFA en zijn opvolger Infantino vervolgen

  Sepp Blatter

  Heeft Sepp Blatter een flinke bonus gekregen? "Dat is valse informatie", antwoordt hij.

  Sepp Blatter is van plan naar het gerecht te stappen om de FIFA en diens voorzitter Gianni Infantino aan te klagen. Volgens de 83-jarige Zwitser, zelf jarenlang hét gezicht van de wereldvoetbalbond, is zijn reputatie besmeurd door een stroom van "foute informatie".

  Sepp Blatter moest 4 jaar geleden opstappen, omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan corruptie.  "Wat de FIFA beweert en naar buiten brengt over mijn inkomsten is verkeerd. Daarmee beschadigen ze mijn reputatie", stelt hij nu in het Zwitserse magazine Weltwoche.

   

  "Ik start een gerechtelijke procedure tegen Gianni Infantino en de FIFA. Ik heb er genoeg van, te veel is te veel."

   

  Blatter ontkent onder meer na het WK van 2014 in Brazilië een bonus van 12 miljoen Zwitserse frank (10,5 miljoen euro) te hebben gekregen. "Dat is valse informatie", benadrukt hij in het interview.

   

  De Zwitser voegde eraan toe dat na zijn aftreden valse verklaringen over hem zijn afgelegd en zei te betreuren dat de FIFA meerdere bezittingen die in beslag waren genomen nooit heeft teruggegeven. Hij gaat onder meer om een collectie tophorloges en persoonlijke documenten. 

   

  "De manier waarop mijn opvolger (Infantino, red.) mij heeft behandeld, is onbegrijpelijk. Zeker als je weet dat hij een heel winstgevende organisatie heeft geërfd", besluit Blatter.

  Gianni Infantino

  Sepp Blatter over zijn opvolger Gianni Infantino: "De manier waarop hij me heeft behandeld, is onbegrijpelijk."