• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Russische internationals Kokorin en Mamajev schuldig bevonden aan geweld

  Voor Aleksandr Kokorin werd een effectieve celstraf van anderhalf jaar gevraagd.

  De Russische internationals Aleksandr Kokorin en Pavel Mamajev zijn schuldig bevonden aan agressie tegen een hoge functionaris. De twee voetballers moeten anderhalf jaar de cel in nadat ze een staatsambtenaar hadden geslagen met een stoel.

  Aanvaller Aleksandr Kokorin (Zenit Sint-Petersburg) en middenvelder Pavel Mamajev (FC Krasnodar) zitten sinds oktober in de cel na een uit de hand gelopen caféruzie in Moskou. De internationals hadden een man met een stoel geslagen, maar hun slachtoffer, Denis Pak, bleek een hoge pief bij het Russische ministerie voor Handel.

   

  Daarna volgde ook nog een handgemeen met een collega van Pak. Enkele minuten eerder waren de twee voetballers op straat al slaags geraakt met de chauffeur van een tv-presentatrice.

   

  Nadat er bewakingsbeelden waren opgedoken van het incident, werden de twee Russische voetballers opgepakt en beschuldigd van agressie tegenover een hoge functionaris van het Russische ministerie.

   

  Het gerecht vroeg een effectieve celstraf van een jaar en vijf maanden voor Mamajev en een jaar en zes maanden voor Kokorin. De rechtbank van Moskou heeft de voetballers nu schuldig bevonden en de strafeis ingewilligd. Mamajev moet dus 17 maanden de cel in, Kokorin moet nog een maand langer brommen.

  Pavel Mamajev werd ook schuldig bevonden.