Pro League komt tussen in Mechels kort geding om competitieverloop te beschermen

  KV Mechelen

  In welk afdeling komt KV Mechelen volgend seizoen uit?

  De Pro League zal vrijdag bij de ondernemingsrechtbank van Brussel zijn verzoekschrift tot vrijwillige tussenkomst indienen in de kortgedingprocedure die KV Mechelen aanspande tegen de Belgische voetbalbond. "Anders komt het verloop van de competities in gevaar", klinkt het bij de vereniging van profclubs.

  In voetbalbond is vorige week een tuchtprocedure begonnen over de mogelijke matchfixing van KV Mechelen - Waasland-Beveren van vorig seizoen. KV Mechelen stelt zich vragen over de gang van zaken en trok daarom naar de Brusselse ondernemingsrechtbank.

   

  Nu verschijnt ook de ProLeague op het toneel. De vereniging van profclubs zal er tijdens het kort geding voor pleiten dat de tuchtprocedure de kalender volgt die werd opgesteld bij de inleidende zitting van de Geschillencommissie Hoger Beroep van 30 april.

   

  De tuchtprocedure van de bond krijgt een vervolg op 18 mei. Normaal gezien is de zaak voor de ondernemingsrechtbank dan afgehandeld.

   

  "Mocht dat niet zo zijn, zal het verloop van de competities in het gevaar komen te staan", luidt het persbericht van de Pro League, die dus vooral de spoedprocedure in de matchfixingzaak wil beschermen.