• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Hoera! Champions League is voorspelbaarheid kwijt (6 video's)

  Is het de spannendste Champions League in jaren?

  Is het de spannendste Champions League in jaren?

  De Champions League is dit seizoen zijn zweem van voorspelbaarheid kwijt. Na zes wedstrijden die alle wetten van de voetbalverbeelding hebben getart, zullen wij twee keer nadenken voor we ons geld op de "logische" keuze zetten. Een chronologisch overzicht met de beelden.

  Swingend Ajax scoort vier keer in Bernabeu

  Het eerste zaadje dat je nog mag dromen op het hoogste Europese toneel werd geplant op 5 februari. Bij de winnaar van de afgelopen drie edities, Real Madrid, was er niemand die zich veel zorgen maakte na de 1-2-zege in Amsterdam. Een bijzonder comfortabele uitgangspositie tegen "maar" Ajax. Een masterclass voetbal later van de lefgozers van Ajax werd het nog 1-4. Ajax door naar de kwartfinales.

  Het journaalverslag vanaf 12'24"

  PSG geeft een 0-2-voorsprong uit handen

  Een dag na het wonder van Madrid, was het de beurt aan Parijs. Nauwelijks iemand die een cent zou ingezet hebben op de kansen van een zwalpend United na de 0-2-nederlaag op Old Trafford tegen medefavoriet PSG. Romelu Lukaku scoorde twee keer, maar dat leek niet genoeg. Tot diep in de extra tijd een zenuwslopend VAR-moment volgde en Rashford de beslissende penalty omzette en United naar de kwartfinales loodste.

  Het journaalverslag vanaf 15'17"

  De Atletico-machine bezwijkt

  Een week later werd de voetbalverbeelding voor de derde keer in de achtste finales getart. Geen ploeg die zo gedrild is om op resultaat te spelen als Atletico Madrid. Daar maakt zelfs Juventus geen 2-0-achterstand tegen goed in eigen huis, dachten we met vele. Maar dat was zonder Cristiano Ronaldo zijn hattrick gerekend.

  Het journaalverslag vanaf 12'50"

  Ajax bluft opnieuw grootmacht af op verplaatsing

  In de kwartfinales was het opnieuw prijs voor Ajax. 1-1 in Amsterdam was een goed resultaat voor Juventus, maar Ajax trok zich niets aan van zijn status van underdog en blufte opnieuw een grootmacht af op verplaatsing. 

  Een van gekste matchen uit de CL-geschiedenis

  Een dag na de nieuwe stunt van Ajax werd de voetbalverbeelding geprikkeld door Manchester City en Tottenham. Niet omwille van de ploeg die zich plaatste. Na de 1-0-zege van Tottenham in de heenmatch leken de kansen nog fifty-fifty. Wel door het wedstrijdverloop. City -Tottenham was een van de gekste wedstrijden die we ooit zagen op dit niveau. Na 21 minuten was er al 5 keer gescoord en het scenario van wie doorging veranderde vijf keer doorheen de match.

  Het journaalverslag vanaf 12'12"

  Liverpool vernedert topfavoriet Barcelona

  Het zegt veel over de onvoorspelbaarheid van de Champions League dit jaar dat er na 5 Spaanse eindwinnaars dit jaar geen Spaanse ploeg in de finale staat. Daar is Liverpool verantwoordelijk voor. En hoe! Na een opdoffer in de heenmatch, vier keer scoren tegen Barcelona en geen goal incasseren in de terugmatch van de halve finales. Wie had dat gedacht?

  Het journaalverslag vanaf 10'48"