• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Toronto en Denver staan op één zege van Conference Final in NBA

  Toronto was een maatje te groot voor Philadelphia.

  De Toronto Raptors en de Denver Nuggets hebben een uitstekende zaak gedaan in de NBA-play-offs. Beide teams staan op één zege van de volgende ronde na een vlotte overwinning.

  Leonard brengt Toronto op zege van halve finales

  Kawhi Leonard was de uitblinker in Toronto. De ster van de Raptors loodste zijn team naar de zege tegen de Philadelphia 76ers met 21 punten en 13 rebounds. Philadelphia werd weggeblazen in Canada en slikte een zware nederlaag: 125-89.

   

  Philadelphia keek bij de rust aan tegen een achterstand van 21 punten en leek even weer in de match te komen dankzij Jimmy Butler, maar Toronto had het laatste woord. Donderdag kan Toronto een plaats in de finale van de Eastern Conference afdwingen met een vierde zege.

  Nikola Jokic toont zijn klasse voor Denver

  De Denver Nuggets volgden het voorbeeld van Toronto in hun duel met de Portland Trailblazers. Net voor de rust maakten Nikola Jokic, Paul Millsap en Jamal Murray het verschil voor Denver en Portland had geen antwoord meer in huis: 124-98.

   

  De grote ster was Jokic met 25 punten, 19 rebounds en 6 assists. Denver komt zo op een 3-2-voorsprong en de Nuggets kunnen het donderdag afmaken in Portland. Als Denver wint, dan treft het Golden State of Houston in de finale van de Western Conference.

  Tussenstanden NBA-play-offs

  Eastern Conference:

  • Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 3-2
  • Milwaukee Bucks - Boston Celtics 3-1

   

  Western Conference:

  • Denver Nuggets - Portland Trailblazers 3-2
  • Golden State Warrios - Houston Rockets 2-2