• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mignolet: "Origi niet meer gezien, hij moest honderden interviews geven"

  Simon Mignolet deelde mee in de feestvreugde op Anfield.

  Simon Mignolet staat voor het tweede jaar op rij in de finale van de Champions League met Liverpool. De reservedoelman heeft een duidelijk ambitie: "Nu moeten we de finale wel proberen te winnen."

  Rode Duivel Simon Mignolet zag gisteren vanop de bank hoe Liverpool een onwaarschijnlijke comeback klaarspeelde tegen Barcelona in de halve finales van de Champions League. "Het moet nog een beetje inzinken", vertelt de reservedoelman aan Studio Brussel. "Niemand beseft al wat er gebeurd is. Misschien zullen we binnen enkele weken begrijpen wat we gedaan hebben."

   

  "Een 3-0-achterstand tegen Barcelona nog omdraaien, dat zullen niet veel ploegen ons nadoen. De buitenwereld dacht na de heenwedstrijd dat het al voorbij was, ook al hadden we het nooit verdiend om met 3-0 te verliezen."

   

  "Het enige wat we konden doen, was proberen om een vroeg doelpunt te scoren: Divock Origi scoorde al na 7 minuten. Dan gaat het publiek erachter staan en voel je dat er iets mogelijk is. Maar om dan vier goals binnen de 90 minuten te maken, dat is ongezien."

  "Zonder steun van publiek was dit nooit mogelijk"

  Divock Origi kroonde zich samen met Georginio Wijnaldum tot de held van Anfield: zijn twee doelpogingen leverden twee goals op. "Ik heb hem zelf bijna niet meer gezien na de wedstrijd", zegt Mignolet. "Hij moest honderden interviews geven. Het zal enkele dagen duren vooraleer hij beseft dat hij geschiedenis heeft geschreven."

   

  "De viering met de supporters na de overwinning was kippenvel. Dat was een moment om nooit te vergeten en prachtig om deel van uit te maken. Deze stunt was in geen enkel ander stadion mogelijk geweest. Vanaf we 1-0 voor stonden, duwde het publiek ons vooruit. Je voelde de twijfel in de rangen van Barcelona sluipen."

   

  "Zonder de steun van het publiek was dit nooit mogelijk geweest. Een ploeg met Messi op het veld zal niet snel twijfelen of wankelen, maar gisteren gebeurde het wel op Anfield. Zo kunnen we nog vier goals scoren."

  "We moeten zeker één prijs winnen"

  Liverpool verloor vorig jaar een knotsgekke finale in de Champions League van Real Madrid, maar krijgt op 1 juni een herkansing. Tegen Tottenham of Ajax? "Een moeilijke vraag", zegt Mignolet. "Ajax heeft een heel mooi Champions League-parcours afgelegd met een jonge ploeg met veel talenten. Tottenham kennen we iets beter van in de Premier League."

   

  "Het is vooral belangrijk dat we na vorig jaar de finale van de Champions League wel proberen te winnen. Op basis van ons seizoen moeten we zeker één prijs proberen te winnen. We spelen dit weekend onze laatste wedstrijd in de Premier League: alles is nog mogelijk, maar we hebben het niet zelf in handen. De CL-finale kunnen we wel naar ons eigen hand zetten. Laat ons hopen dat we dit jaar wel kunnen winnen."