• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lotto zet vol in op Ewan in Giro: "Zie zeker 6 kansen op een massasprint"

  De openingsdag van de Ronde van Italië (11 mei - 2 juni) in Bologna staat bijna voor de deur.  Bij Lotto Soudal wordt vooral ingezet op ritzeges en daar moet Australiër Caleb Ewan voor kunnen zorgen.

  "Met Caleb Ewan hebben we een topsprinter in onze rangen. In de 1e anderhalve week zie ik zeker 6 kansen op een massasprint. Elke rit waarin Caleb kan sprinten voor een overwinning moeten we benutten", vertelt sportdirecteur van Lotto Soudal Bart Leysen.

   

  "De 1e etappe wordt met enkele hellingen onderweg al meteen een zware opdracht. Ewan heeft al meermaals bewezen goed uit de voeten te kunnen op heuvelachtig terrein dus zullen we alles in het werk stellen om het tot een sprint te laten komen", voegt hij eraan toe.

   

  Lotto Soudal maakte zijn selectie voor de Giro vorige week al bekend. Dat Ewan in staat is om een rit te winnen in de Ronde van Italië bewees hij in 2017. Dit jaar sprokkelde de 24-jarige Australiër onder meer overwinningen in Turkije en in de Verenigde Arabische Emiraten. De man die vorige winter de overstap maakte van Mitchelton-Scott was in die koersen steeds succesvol bij lastige aankomsten bergop. Uitkijken naar wat hij neerzet in de Italiaanse landschappen.