• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Club Brugge versterkt defensie met jonge Ivoriaan Kossounou

  Club Brugge heeft zijn eerste zomertransfer afgerond. De deal met Odilon Kossounou is rond. Kossounou is een Ivoriaanse verdediger van 18 jaar, die overkomt van de Zweedse club Hammarby. Hij tekende voor 4 jaar.

  Kossounou is een piepjonge verdediger die sinds januari voor Hammarby speelde. Opvallend: in Zweden speelde hij nog maar mee in vijf wedstrijden, maar Club heeft veel vertrouwen in zijn kwaliteiten.

   

  "De jonge Afrikaan geldt als een groot talent dat zowel in de verdediging als op het middenveld uit de voeten kan", schrijft Club op zijn site. "Kossounou legde gisteren en vandaag met succes zijn medische testen af en sluit aan bij het begin van de voorbereiding op volgende seizoen. Hij wordt de eerste Ivoriaanse speler bij Club Brugge."

   

  Hoeveel Club betaalt aan Hammarby wordt niet bekendgemaakt. Er wordt gesproken over 2,8 miljoen euro. Met de transfer anticipeert Club Brugge op een mogelijk vertrek van Poulain (einde contract), Decarli en Peres (spelen weinig of niet). Ook Racing Genk zou interesse hebben gehad in de Ivoriaan, maar vist achter het net.