• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Gent: "Ontkennen met klem dat er gepraat is met Vanhaezebrouck"

  Hein Vanhaezebrouck en Ivan De Witte

  Hein Vanhaezebrouck en Ivan De Witte

  KAA Gent heeft gereageerd op de berichten dat de club met ex-coach Hein Vanhaezebrouck zou praten over een terugkeer. "De club wenst op een serene manier de resterende matchen in Play-off I af te werken."

  "KAA Gent ontkent met klem dat er gesprekken zouden gevoerd zijn met ex-trainer Hein Vanhaezebrouck", luidt het in een mededeling van Gent. "De club betreurt dan ook dat deze onjuiste berichtgeving de voorbereiding op de match tegen Standard verstoort."

   

  Bij Gent staat coach Jess Thorup onder druk na de verloren bekerfinale en de tegenvallende resultaten in Play-off I. Gent heeft nog een waterkansje op Europees voetbal. "We wensen op een serene manier de resterende wedstrijden in Play-off I af te werken om de kansen op de vijfde plaats en eventueel Europees voetbal te vrijwaren."

   

  Voorzitter Ivan De Witte laat ook nog weten dat hij de signalen van de supporters goed heeft ontvangen. "Na de play-offs zullen we naar buiten komen met een duidelijke visie over de toekomst en de werking van Gent."

  AA Gent is in Play-off I aan een desastreuze reeks bezig van 1 op 21. Tussendoor werd ook de bekerfinale verloren van KV Mechelen (2-1). Door de slechte resultaten nam de voorbije weken de druk toe op coach Jess Thorup.

   

  Ook voorzitter Ivan De Witte schoof na de verloren bekerfinale een deel van de verantwoordelijkheid in de schoenen van Thorup. Hein Vanhaezebrouck vierde natuurlijk grote successen met Gent met de titel in 2015 en een straffe Europese campagne het seizoen daarop.