• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Zwemster Ikee strijdt tegen leukemie: "Voelt soms alsof mijn hart gaat breken"

  Het is nog onduidelijk of Ikee zal deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio.

  Het is nog onduidelijk of Ikee zal deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio.

  De Japanse Rikako Ikee werd eerder dit jaar slachtoffer van leukemie en heeft vandaag een update gegeven over haar situatie. "De behandeling verloopt vlot, maar soms voelt het alsof mijn hart gaat breken."

  In een boodschap op haar website bedankte ze haar fans voor de talrijke berichten en steunbetuigingen. "Ik kijk elke dag naar buiten en bedenk me hoe graag ik de wind en de regen zou willen voelen. Dat is iets om naar uit te kijken als ik uit het ziekenhuis ontslagen wordt", schreef de zwemster. 

   

  "Het zal een lange revalideerperiode worden, maar door aan dingen te denken die ik nog wil doen, blijf ik positief. Soms voelt het alsof mijn hart gaat breken, maar door alle aanmoedigingen groeit mijn gevoel dat ik moet blijven vechten en niet mag opgeven", voegt ze eraan toe. 

   

  De 18-jarige Ikee bemachtigde vorig jaar 6 gouden en 2 zilveren medailles op de Asian Games. Tijdens die Spelen in Jakarta werd ze ook als 1e vrouw verkozen tot de meest waardevolle atleet. Door haar goede prestaties leek Ikee de grote ster te gaan worden op de Olympische Spelen in haar thuisland. Haar coach Jiro Miki zegt dat ze de hoop koestert dat haar pupil fit zal geraken voor Tokio 2020.