• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Nieuwe motor moet Ferrari hoop geven in GP F1 van Spanje

  Sebastian Vettel

  Sebastian Vettel stond nog maar 2 keer op het podium in 2019.

  Sebastian Vettel en Charles Leclerc hebben een nieuw wapen gekregen: een upgrade voor hun Ferrari voor komend weekend in Spanje. "Iedereen heeft hard gewerkt om de upgrade vroeger klaar te hebben."

  Na de GP van Bakoe in Azerbeidzjan eind april had Sebastian Vettel een mooie vergelijking in huis voor de uitdaging die Ferrari te wachten stond. "We hebben heel wat slimme mensen in het team die een Rubiks kubus in 2 minuten kunnen oplossen, maar bij ons zal het wat langer duren."

   

  Twee weken misschien, want Ferrari brengt een evolutie van de motor mee naar de GP van Spanje in Barcelona komend weekend. "Die upgrade was voorzien voor de GP van Canada, maar iedereen in de fabriek heeft heel hard gewerkt om de upgrade vroeger klaar te hebben", zegt teambaas Mattia Binotto.

   

  Ferrari is na 4 Grote Prijzen nog altijd op zoek naar zijn eerste overwinning van 2019. Vettel volgt al op 35 punten van WK-leider Valtteri Bottas. "We moeten een kloof dichten en dat betekent dat we moeten rekenen op een evolutie van onze auto om het WK weer spannend te maken."