• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Waasland-Beveren komt vrijwillig tussen bij kort geding KV Mechelen

  " "

  Waasland-Beveren hangt een degradatie naar 1B boven het hoofd.

  Vandaag buigt de kortgedingrechter zich over de zaak die KV Mechelen heeft aangespannen tegen de KBVB. KVM vindt dat de rechten van de verdediging geschonden worden in de tuchtprocedure over mogelijke matchfixing. Waasland-Beveren heeft vanochtend laten weten dat het vrijwillig tussenkomt in die dagvaarding: "Gerechtigheid primeert."

  Het onderzoek van de KBVB betreft de slotmatch KV Mechelen-Waasland-Beveren van vorig seizoen. De 2 clubs hangt een terugzetting naar 1B boven het hoofd.

   

  Maar KV Mechelen wachtte de sportieve rechtspraak niet af en trok naar de burgerrechtbank wegens "ernstige bezwaren tegen de manier waarop de KBVB de tuchtvervolging voert": de club spreekt van "een onvolledig en niet-objectief dossier" en "een totaal onredelijke termijn".

   

  De Pro League zit verveeld met de zaak en stelde zich gisteren burgerlijke partij. Vandaag komt daar Waasland-Beveren bij. De club zette een kort communiqué op haar website met de titel "Gerechtigheid primeert": "Waasland-Beveren heeft inmiddels kennisgenomen van de dagvaarding in kort geding die KV Mechelen heeft uitgebracht lastens de KBVB in het dossier "Propere Handen"."

   

  "Na rijp beraad heeft de raad van bestuur besloten om in deze procedure vrijwillig tussen te komen teneinde de rechten van de verdediging van de club te vrijwaren. Zoniet dreigt de club mogelijks tussen schip en wal te vallen."

   

  "De club wacht het verdere verloop van het onderzoek af en heeft vertrouwen in de goede afloop. De club werkt in alle discretie verder en zal zich onthouden van enige verdere commentaar op het dossier."