• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "De WK-deur staat nog op een kier voor Wout van Aert"

  Rik Verbrugghe.

  Bondscoach Rik Verbrugghe heeft de moed nog niet opgegeven om Wout van Aert mee te nemen naar het WK. "Ik denk dat de deur op een kier staat", aldus de bondscoach. "Een goede Wout van Aert is altijd een troef op een WK."

  "Een tijdje geleden vroeg ik aan Wout of hij interesse had om het WK te rijden", zegt Verbrugghe na de verkenning van het WK-parcours in Yorkshire.

   

  "Sven Vanthourenhout had ook al eens met hem gebabbeld. De interesse was er wel, maar het moet ook passen in zijn planning. Die is gemaakt tot en met de wedstrijd in Plouay (eind augustus, red)."

   

  "Ik stelde na de Amstel Gold Race voor dat hij mee het WK-parcours zou verkennen. Dan zou hij het eens met eigen ogen zien, wist hij wat hem te wachten stond en is het ook gemakkelijker om een beslissing te nemen."   

   

  "Ik sprak ook met zijn ploeg Jumbo-Visma en je voelt dat ze voorzichtig zijn met Wout, dat ze de druk willen afhouden. Ik begrijp dat wel, dat is verstandig. Ze gaan misschien meer uit van het idee: het voorjaar was heel goed, laat ons afwachten wat zijn najaarscampagne geeft."

   

  "Als Wout dan ook zo goed rijdt als in het voorjaar, dan kan hij misschien beginnen te denken aan een WK. Ik heb niet het gevoel dat ze nu al een beslissing over een WK hebben genomen, liever schuiven ze het wat voor zich uit."

   

  "Als je nu al aankondigt dat hij mee op verkenning zou gaan, dan zou dat WK nu al in zijn hoofd spelen."

  "Goeie Wout is versterking"

  "Ik denk dus dat de deur nog steeds op een kier staat voor Wout", gaat Verbrugghe voort.

   

  "Volgend jaar is het WK in Martigny in Zwitserland, dat wordt super lastig en daarna is het in België. Als Wout goed is, waarom zou hij in september dan niet meegaan? Wout was bijna Europees kampioen in Glasgow... Een goeie Van Aert is op een WK een pluspunt, een versterking."

  Verbrugghe is nu in Yorkshire met Naesen en Lampaert: