• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Twente ontslaat coach die voor promotie zorgde: "Niet dezelfde voetbalfilosofie"

  Pusic had nog een contract bij de club tot 2020.

  Pusic had nog een contract bij de club tot 2020.

  Verrassend nieuws uit Enschede: hoofdcoach Marino Pusic heeft bij FC Twente zijn ontslag gekregen. Eind april loodste hij de club nog opnieuw naar de Eredivisie. "Uiteraard was het geen makkelijke beslissing."

  Pusic kwam vorig jaar in maart aan het roer te staan van FC Twente na het ontslag van Gertjan Verbeek. Het lukte hem toen niet meer om de degradatie te vermijden, maar stelde dit seizoen wel meteen de promotie veilig. De 47-jarige Pusic had bij de club nog een contract tot medio 2020.

   

  "De club en Marino zitten niet op dezelfde lijn betreffende de voetbalfilosofie en de uitvoering daarvan. Daarom scheiden onze wegen. Uiteraard is het geen gemakkelijke beslissing", zegt technisch directeur Ted van Leeuwen. 

   

  "Afgelopen seizoen hebben we onze belangrijkste doelstelling gerealiseerd, de terugkeer naar de Eredivisie. FC Twente is Marino Pusic daarvoor grote dank verschuldigd", voegt Van Leeuwen er nog aan toe.