• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Nederlandse voetballer ontslagen na valse ziekmelding voor Tottenham-Ajax

  Jordie van der Laan ging liever naar de Champions League-wedstrijd in Londen dan naar de training bij Telstar.

  Jordie van der Laan is de laan uitgestuurd bij zijn club Telstar. De speler uit de Eerste Divisie in Nederland meldde zich vorige week ziek om in Londen de Champions League-wedstrijd Tottenham-Ajax te kunnen meemaken.

  Jordie van der Laan koos er vorige week voor om zich valselijk ziek te melden voor de training bij zijn club, Telstar. De Nederlander wilde die dag naar Londen om de Champions League-wedstrijd tussen Tottenham en Ajax bij te wonen.

   

  "In mijn beslissing nam ik mee dat wij met Telstar nergens meer voor speelden. In elk ander geval zou ik absoluut niet naar Londen zijn gegaan. Maar ik besef nu natuurlijk dat het een heel onhandige actie is geweest", zei Van der Laan in de IJmuider Courant.

  "Het is wel bijzonder dat mijn dikke kop 3 keer in beeld kwam"

  Jordie van der Laan nam het besluit om zijn fout nog voor Tottenham-Ajax al op te biechten aan de clubleiding van de club uit de Eerste Divisie. Zeker toen hij besefte dat hij meerdere keren in beeld was gekomen.

   

  "Het was dus niet zo dat mensen van de club verbaasd waren mij op tv-beelden te herkennen. Op dat moment waren ze namelijk al op de hoogte", legt hij uit. "Het blijft overigens wel bijzonder dat ik met mijn dikke kop drie keer in beeld ben gekomen.”

   

  Het bestuur van de club kon niet lachen met de fratsen van Van der Laan. Zijn contract liep normaal gezien deze zomer af, maar wordt nu per direct ontbonden.

   

  De speler vindt zijn ontslag blijkbaar niet zo erg, dat blijkt uit een tweet die hij stuurde in de hoop dat hij een gratis ticket kan krijgen.

  Van der Laan krijgt zelfs aanbiedingen om naar de wedstrijd te gaan kijken: