• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ineos pakt uit met piepjonge kopmannen in Giro

  Sivakov (r) en Hart (l) zullen Ineos door de Giro leiden.

  Sivakov (r) en Hart (l) zullen Ineos door de Giro leiden.

  Vandaag raakten de selecties van CCC en Team Ineos bekend. Geen Greg Van Avermaet bij CCC, Sivakov en Hart zijn de kopmannen bij Ineos.

  Geen Bernal, Thomas, Froome of Moscon bij Ineos

  Na het uitvallen van kopman Egan Bernal, zet Team Ineos nu vol in op Pavel Sivakov (21) en Tao Geoghegan Hart (24). Bernal werd tot een van de topfavorieten van de Giro gerekend, maar de Colombiaan brak vorige week zijn sleutelbeen tijdens een training. Naast Bernal ontbreken ook Chris Froome en Geraint Thomas. Zij focussen al volop op de Tour, terwijl Gianni Moscon de Ronde van Californië zal meerijden.

   

  Jonge kopmannen Sivakov en Hart krijgen gezelschap van de Colombianen Sebastian Henao en Ivan Sosa, de Ier Eddie Dunbar, de Ecuadoriaan Jhonatan Narvaez, de Duitser Christian Knees en de Italiaan Salvatore Pucci. 

  CCC mikt op ritzeges

  Olympisch kampioen Greg Van Avermaet zal ook dit jaar de Giro niet rijden. De kopman van de voorjaarsklassiekers bij CCC reed de Ronde van Italië nog geen enkele keer en daar komt dit jaar geen verandering in.

   

  Op wie kan CCC wel beroep doen? De ervaren Spanjaard Fernando Ventoso (37) raakte alleszins op tijd hersteld van een val in Parijs-Nice. "De Giro is een van mijn lievelingswedstrijden en mijn favoriete grote ronde. Ons doel als team is ritzeges behalen en ik wil daar mijn steentje toe bijdragen," zegt Ventoso.

   

  Naast Ventoso is ook de Nederlander Laurens ten Dam erbij. Het is de 4e keer dat hij aan de Giro zal deelnemen. Voor de Portugees Amaro Antunes, de Pool Kamil Gradek en de Tsjech Josef Cerny is het de 1e keer dat ze de Ronde van Italië zullen rijden.

   

  De selectie wordt aangevuld door de Spanjaard Victor de la Parte, de Pool Lukasz Owsian en de Italiaan Jakub Mareczko.