• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Samatta krijgt Ebbenhouten Schoen in Genk: "Dit betekent veel voor mij"

  Samatta kon gisteren niet aanwezig zijn op het gala in Anderlecht.

  Mbwana Samatta heeft een groot aandeel in het succes van Genk met zijn 23 JPL-goals.

  Genk-aanvaller Mbwana Samatta is de laureaat van de Ebbenhouten Schoen, die de beste voetballer van Afrikaanse origine bekroont uit onze competitie. Gisteren kon de Tanzaniaan zijn trofee niet afhalen op het gala in Anderlecht, dan kreeg hij hem vandaag maar in Genk. 

  Samatta was gisteren verhinderd en stuurde ploegmaat Dieumerci Ndongala op om de Ebbenhouten Schoen op te halen. Vandaag kon de 26-jarige aanvaller wel met het kleinood pronken. Hij was dankbaar: "Dit betekent veel voor mij. Maar ook voor mijn familie en iedereen die achter mij staat."

   

  "Ik ben blij dat ik hier vandaag met de trofee sta, maar zonder mijn team zou ik zoiets nooit kunnen bereiken. Ik voel dat ik het hele team achter mij heb en we alles samen doen. Er is veel talent in de Belgische competitie, ik ben dus heel blij voor mezelf en voor de club."

   

  Al 32 keer trof hij dit seizoen raak in alle competities. In de Jupiler Pro League maakte hij er net als Hamdi Harbaoui al 23. In Play-off I trof hij al 3 keer raak en is hij met Genk op weg naar de titel. Aan een transfer denkt hij nog niet: "Ik ben trots op mijn harde werk en opofferingen. Ik denk nu alleen aan het einde van de competitie en het team, niet aan wat daarna komt."

   

  "Als we kampioen worden en ik geen topschutter word, teken ik daar meteen voor. Ik zal niet ontgoocheld zijn. Als het allebei is, zal ik heel gelukkig zijn." 

   

  De Ebbenhouten Schoen wordt toegekend door een jury van de trainers uit de nationale afdelingen, sportjournalisten en een erejury, voorgezeten door ex-Anderlecht-verdediger Georges Heylens.  

  " "

  Ploegmaat Ndongala haalde gisteren de trofee op in Anderlecht.