Ajax-coach: "We willen het gelijk van Cruijff, Van Gaal en Overmars bewijzen"

  Ajax-coach Erik ten Hag.

  Ajax telt af naar de tweede clash tegen Tottenham, morgenavond in Amsterdam. Ajax verdedigt een 0-1-zege uit de heenmatch en wil zijn sprookje een verlengstuk geven met een ticket voor de finale in Madrid. "We doen net alsof het nog 0-0 staat", zegt T1 Erik ten Hag.

  "We willen weer een grens verleggen"

  Met een 0-1-overwinning uit de eerste ontmoeting op zak lijkt de finale binnen handbereik te liggen voor Ajax. Klopt niet, oordeelt Ajax-coach Erik ten Hag, die de druk van zijn jonge spelersgroep wil weghouden. "We zullen van bij de aftrap doen alsof het onderling nog 0-0 staat", vertelde Ten Hag op zijn persbabbel.

   

  "We willen gewoon ons eigen spel spelen. We hebben daar een belangrijk doelpunt
  gemaakt en nu willen we het afmaken. De ambiance in het stadion zal geweldig zijn. We gaan er voor."

   

  "Wij hebben een team dat zich steeds weer weet aan te passen aan een hoger niveau. Dat zag je tegen Real Madrid en Juventus. Nu zal het weer beter moeten. We willen weer een grens verleggen."

   

  "De dynamiek waarmee mijn spelers voetballen, het plezier, de verschillende gedaantes die ze kunnen aannemen, stemt me gelukkig. Dat is heel mooi om te zien."

  Cruijff, Van Gaal en Overmars

  Ajax staat dus op een zucht van een eerste Champions League-finale sinds 1996. Een Nederlandse vertegenwoordiger in de finale van de belangrijkste Europese clubcompetitie, het leek lange tijd ondenkbaar. Maar Ajax-coach Erik ten Hag wil het tegendeel bewijzen.

   

  "Enkele personen die dit succes meegemaakt hebben, hebben altijd gezegd dat het voor een Nederlands team toch nog mogelijk zou zijn om de finale van de Champions League te halen. We willen het gelijk van Johan Cruijff, Louis van Gaal en Marc Overmars bewijzen."