• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ook vandaag wordt Kompany overladen met lof: "You beautiful bastard!"

  Vincent Kompany schiet de City-fans in de zevende hemel.

  De kanonskogel die Vincent Kompany maandagavond afvuurde tegen Leicester en Manchester City zo weer aan de leiding brengt in de Premier League gaat ook vandaag in de hele voetbalwereld over de tongen. 

  Ploegmaats, clubgenoten, analisten, supporters: iedereen doet zijn zegje over de magistrale knal van de kapitein, en dan net op het moment dat het nodig was.

   

  Eén wedstrijd voor het einde van de competitie brengt het strakke schot van de 33-jarige Kompany zijn team weer op kop in de Engelse competitie. 

   

  De sociale media ontploffen bij zoveel schoonheid en belang voor de goeie zaak. Dit artikel bundelt een aantal opmerkelijke tweets en video's.

  Tweets:

  Deze mensen zagen de 1-0 van Kompany NIET:

  Deze man gaat net voor het schot naar de wc:

  The Guardian maakt er een stripverhaal van:

  "Kompany moet nieuw contract krijgen"

  Ex-voetballer Micky Gray breekt een lans voor de toekomst van Kompany bij Manchester City. "Vincent Kompany is een aanvoerder, op en naast het veld. Hij is onvervangbaar", zegt de ex-voetballer en huidige analist.

   

  "Ik vind dat Kompany een nieuw contract moet krijgen bij City. Je moet winnaars en leiders in je kleedkamer hebben, zelfs al spelen ze maar een beperkt aantal matchen per seizoen."

  Guardiola: "Ik dacht: niet schieten, geef de bal af"

  Ex-City-spits Shaun Goater: "Vincent moet blijven"

  Shaun  Goater speelde tussen 1998 en 2003 voor City. "Vincent Kompany is de beste aanvoerder die City zich kan wensen. Hij moet betrokken blijven bij deze club, in eender welke rol", zegt Goater.

   

  "Ik denk dat Vincent nog een paar jaar kan voetballen, maar als dat niet lukt, dan hopen we dat hij de club in een andere functie kan helpen."