• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Keulen keert na een jaartje vagevuur terug naar Bundesliga

  " "

  Keulen zakte vorig seizoen uit de Bundesliga als rode lantaarn.

  De buit is binnen voor de Duitse traditieclub Keulen. Op 2 speeldagen van het einde van de 2e Bundesliga heeft Keulen zich verzekerd van de titel én de promotie naar de eerste klasse. Vorig seizoen zakte Keulen als laatste in de Bundesliga.

  De elektroschok eind vorige maand na de vorige speeldag heeft dus geholpen: toen werd coach Markus Anfang buiten de deur gezet. Er leek nochtans geen vuiltje aan de lucht met 6 punten voorsprong op kop, maar na 2 nederlagen op een rij sloeg de paniek bij het bestuur toe.

   

  Onder de hoede van beloftecoach Andre Pawlak werd de negatieve spiraal gekeerd en in de 1e competitiematch na de personeelswissel verkreeg Keulen al zekerheid. De 0-4 bij Greuther Fürth gisteravond was meer dan voldoende. Eerste achtervolgers Paderborn, Union Berlijn en Hamburg verloren immers eerder in het weekend.

   

  Keulen heeft nu 62 punten, Paderborn 54 en Berlijn en Hamburg 53. Zij komen nog in aanmerking voor de 2e plaats die ook recht geeft op rechtstreekse promotie. 

  Tweets over de titel en de promotie: