Ga naar de inhoud

meest recent

FLASHBACK: Wereldgoal herinnert aan 2 even fraaie goals van Kompany uit 2012

 di 7 mei 2019 14:05
" "
In 2012 scoorde Kompany ook een levensbelangrijke goal tegen United en eentje voor België in de winkelhaak.

Het doelpunt van Vincent Kompany gaat de wereld rond. En het zal ook de tijd overleven. Want een pak voetballiefhebbers herinnert zich ook nog 2  belangrijke goals van de centrale verdediger van 7 jaar geleden.

De kanonskogel tegen Leicester

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kompany doet iets gelijkaardigs tegen United in 2012

Bij veel voetbalvolgers komt meteen de stadsderby City-United uit 2012 weer voor de geest. Op 30 april van dat jaar maakte Kompany ook de enige treffer - toen met de kop - in een titel beslissende match. City wipte zo 2 speeldagen voor het einde over United: het telde evenveel punten, maar had een beter doelsaldo. Dat bleef zo tot het einde: City kampioen. Het was de eerste titel van Kompany bij City, nu kan hij zijn 4e vieren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bij de Rode Duivels schiet hij tegen Schotland in 2012 ook in de winkelhaak

Ook de interland tegen Schotland van jaren geleden komt naar boven: in oktober 2012 trapte Kompany in de WK-kwalificatie-interland thuis de bal fraai in de winkelhaak en legde zo de 2-0-eindstand vast. Hij stond toen wel in de 16 en kapte eerst nog zijn man uit.

 

Bewonder het doelpunt vanaf 1'20":