• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "KRC Genk is zondag nog geen kampioen"

  Frank Raes en zijn gasten.

  Extra Time had maandagavond Wesley Sonck, Peter Vandenbempt, Marc Degryse en Filip Joos aan tafel. Dit artikel bundelt een aantal opmerkelijke fragmenten uit de wekelijkse voetbaltalkshow.

  Ja of nee voor Wesley Sonck en Marc Degryse

  • Wordt Genk zondag kampioen? Sonck: "Neen" - Degryse: "Nee"
  • Moet Standard Mehdi Carcela van de hand doen? "Nee" - "Ja"
  • Zouden jullie Thorup volgend seizoen aan boord houden in Gent? "Ja" - "Ja"
  • Hopen jullie dat Vanhaezebrouck volgend seizoen een Belgische club traint? "Ja" - "Ja"
  • Wordt Ajax-Barcelona de finale van de Champions League? "Ja" - "Ja"

  "Ajax moet Berge nemen als opvolger van De Jong"

  Wesley Sonck heeft een gratis tip voor Ajax om de positie van Frenkie de Jong, die na dit seizoen naar Barcelona verkast, op te vullen.

   

  "Sander Berge van KRC Genk! Als Ajax slim is, neemt het Berge om De Jong te vervangen".

   

  Filip Joos: "De Jong vertrekt voor 80 of 90 miljoen euro, Berge voor 12 miljoen ofzo. Ik zeg niet dat Berge even goed is, maar dat verschil is te groot. Maar goed, dat is de naam Ajax..."

  "De poetsvrouw op het Brugse middenveld"

  Bij Club Brugge was Mats Rits de matchwinnaar op AA Gent. De middenvelder ramde na een tikje van Ruud Vormer de 0-1 hoog in de tent.

   

  Marc Degryse: "Paul Van Himst noemt Rits de fantastische poetsvrouw op het middenveld van Club. En dat was respectvol bedoeld, hoor."

  "Twee verschillende topschutters"

  Wie wordt topschutter dit seizoen? Hamdi Harbaoui en Mbwana Samatta delen de leiding met 23 rozen. Met dat onderscheid dat de ene met Zulte Waregem actief is in POII en de andere met KRC Genk in POI.

   

  Marc Degryse vindt dat het systeem niet deugt: "POI en POII zijn andere competities. We hebben twee verschillende competities en dus ook twee verschillende topschutters."

  "50 miljoen voor Inter, 30 voor Atalanta"

  Atalanta, 4e in de Serie A, zou volgend seizoen zomaar eventjes in de Champions League kunnen aantreden. Filip Joos koos de match van Atalanta tegen Lazio (1-3-zege voor Atalanta, red) als zijn moment van de week.

   

  "Atalanta speelt als een machine. Ze moeten nog 3 matchen spelen en hebben 3 punten voor op de twee nummers 5, Milan en Roma."

   

  "Wat ik schandalig vind: Inter, dat nu 3e staat, krijgt 50 miljoen euro als het de CL intreedt, Atalanta krijgt 30 miljoen. God mag weten waarom. Dat heeft met parameters en statuten te maken. De ongelijkheid wordt in stand gehouden."

  "Ribéry niet onbesproken, wel een topper"

  Het doelpunt van Franck Ribéry afgelopen weekend voor Bayern München was het moment van de week van Wesley Sonck.

   

  "12 jaar Bayern en 8 titels: niet slecht, moet ik zeggen. 123 goals en ruim 180 assists. Het is onwaarschijnlijk dat je zolang op dit niveau speelt. Na dit seizoen neemt hij afscheid van Bayern."

   

  "Toch was hij niet altijd onbesproken, hij is ook niet mijn favoriete speler. Maar het is duidelijk: Ribéry is een topper."

  De Keek op de Week van Filip Joos

  Extra Time op vrtnu.be

  De hele uitzending van Extra Time kunt u ook bekijken op vrtnu.be. Klik op deze link.