• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Makelaarsbureau One Goal Management krijgt excuses van KBVB

  Ex-Anderlecht-spits Aleksandar Mitrovic.

  Het makelaarsbureau One Goal Management, waar op 24 april speurders binnenvielen in een fraudeonderzoek naar de transfer van Aleksandar Mitrovic van Anderlecht naar Newcastle, heeft van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) excuses ontvangen. Het Brusselse makelaarsbedrijf stond verkeerdelijk genoteerd op de KBVB-website als tussenpersoon bij de transfer van Mitrovic.

  Op 24 april om 9 uur 's ochtends klopten onderzoekers van het parket aan in de Achille Detiennestraat in Schaarbeek, waar One Goal Management gevestigd is. Dat bureau zou destijds mee de transfer van de Servische spits naar het Engelse Newcastle geregeld hebben.

   

  Althans, dat vermoedde het parket op basis van een publicatie op de website van de Belgische voetbalbond. De speurders namen enkele documenten mee, maar One Goal Management schreeuwde zijn onschuld uit.

   

  Intussen erkende de KBVB zijn fout in een brief, zo laat de verdediging van het makelaarsbureau weten. "Wij noteren dat kennelijk verkeerdelijk melding gemaakt werd van het feit dat in het kader van voormelde transactie een vergoeding werd betaald aan ONE GOAL MANAGEMENT BVBA, daar waar de tussenpersoon die deze vergoeding mocht ontvangen het bedrijf ONE GOAL SPORTS MANAGEMENT zou betreffen", aldus de KBVB in een brief aan One Goal Management.

   

  "Daarmee staat ontegensprekelijk vast dat mijn cliënt, zoals hij altijd heeft beweerd, niets te maken heeft met deze zaak en zich op geen enkele manier heeft ingelaten met strafbare feiten", besluit advocaat Tim Dierynck.