• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Clubicoon Godin verlaat Atletico Madrid: "Het doet pijn, maar ik vertrek met opgeheven hoofd"

  Diego Godin neemt afscheid van Atletico Madrid.

  Diego Godin, het boegbeeld van Atletico Madrid, heeft aangekondigd dat hij de club na 9 seizoenen zal verlaten. De Uruguayaanse verdediger wordt bedankt voor bewezen diensten, hij krijgt geen contractverlenging.

  Emotionele Diego Godin kondigt vertrek aan bij Atletico Madrid, ook Griezmann tot tranen toe bewogen

  "Atletico was mijn familie, mijn club en mijn thuis. Het is dus zeer lastig om hiervan afscheid te nemen", reageert Diego Godin. "Ik heb hier een schitterende tijd beleefd en wil iedereen daarvoor bedanken. De mooiste fase in mijn carrière wordt hiermee afgesloten. Ik ben blij dat ik deel mag uitmaken van de geschiedenis van deze club."

   

  Godin maakte deel uit van een sterke generatie bij de club. De Uruguayaan won verschillende prijzen als kapitein van Atletico Madrid, waaronder 2 keer de Europa League. De centrale verdediger speelde samen met Thibaut Courtois en Toby Alderweireld. Samen wonnen zij de Europa League en de Spaanse landstitel.

   

  In de Champions League wilde het net niet lukken voor Godin. Zowel in 2014 als in 2016 verloor hij met Atletico van stadsrivaakl Real Madrid.

   

  "Het afscheid doet pijn, maar ik vertrek met opgeheven hoofd. Ik heb altijd alles gegeven voor de club", besluit de 33-jarige voetballer.

  De prijzenkast van Diego Godin bij Atletico Madrid:

  Seizoen Prijs
  '10/'11  UEFA Supercup 
  '11/'12 Europa League
  '12/'13 UEFA Supercup, Copa del Rey (Spaanse beker)
  '13/'14 La Liga (Spaanse landstitel)
  '14/'15 Spaanse Supercup
  '17/'18 Europa League
  '18/'19  UEFA Supercup

  Onzekere toekomst

  De geruchtenmolen draait op volle toeren in Spanje. Volgens sommige media zou er interesse zijn van Inter voor Diego Godin.

   

  "Ik heb over de jaren veel aanbiedingen gekregen, maar ik heb die telkens afgewezen", zegt hij daarover. "Ik zag mezelf hier spelen tot mijn 40e, maar de club en ik konden geen akkoord bereiken dus dat was onmogelijk."

   

  Godin speelde 387 wedstrijden als centrale verdediger voor de club. Hij scoorde 27 doelpunten en gaf 14 assists in alle competities. De kapitein van Atletico zal volgend weekend tegen Sevilla zijn laatste thuiswedstrijd spelen met de manschappen van trainer Diego Simeone.

  Verdedigers gezocht

  Het vertrek van de verdediger zorgt voor een extra probleem in de Madrileense verdediging. De club verkocht eerder dit seizoen Lucas Hernandez aan Bayern München voor een bedrag van 80 miljoen euro.

   

  Atletico zal deze zomer dus ongetwijfeld moeten investeren om opnieuw een solide verdedigingslinie op te bouwen.