• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  D'hoore en Kopecky rijden het wereldkampioenschap niet

  Lotte Kopecky en Jolien D'hoore

  Lotte Kopecky en Jolien D'hoore richten zich in het najaar op het baanwielrennen.

  De nationale wielerploeg trekt al zeker zonder Jolien D'hoore of Lotte Kopecky naar het WK in Yorkshire eind september. "Het parcours is te lastig voor hen", legt de bondscoach uit. "Voor hen ligt de focus op het EK op de piste."

  Van 22 tot en met 29 september gaat de wielerwereld in het noorden van Engeland op zoek naar opvolgers voor Alejandro Valverde en Anna van der Breggen. Jolien D'hoore of Lotte Kopecky zullen de regenboogtrui niet veroveren.

   

  "Zij zijn er niet bij, neen", vertelt bondscoach Ludwig Willems, die het parcours van dichtbij is gaan bekijken met Ann-Sophie Duyck. "Eigenlijk had ik al voor deze verkenning een afspraak met Jolien en Lotte over deelname aan het WK op de weg."

   

  "Het parcours is gewoon te lastig voor Jolien. Daar moet je eerlijk in zijn en de combinatie is ook niet mogelijk omdat je een specifieke voorbereiding richting dat EK op de piste moet uitwerken."

   

  "Lotte was er graag bijgeweest op het WK op de weg. Ze heeft me al een paar keer de vraag gesteld: "Hoe lastig is het nu echt en zou ik het toch niet kunnen?" Maar een afspraak is een afspraak en ze focussen op het EK piste (waar de ploegkoers van groot belang is voor de Belgen, red.)."

   

  Het WK voor vrouwen staat op zaterdag 28 september op het programma. Het Europees kampioenschap baanwielrennen vindt plaats van 16 tot en met 20 oktober in de Nederlandse stad Apeldoorn.

  Lotte was er graag bijgeweest, maar een afspraak is een afspraak.

  Bondscoach Ludwig Willems

  Voor het WK denkt Ludwig Willems eerder aan rensters die goed uit de voeten kunnen in wedstrijden zoals de Brabantse Pijl, de Amstel Gold Race en de Ardense klassiekers. "En dan kom ik uit bij Sofie De Vuyst, Julie Van De Velde en Kelly Van den Steen, om een paar namen te noemen."