Ga naar de inhoud

Deceuninck-Quick Step met Viviani als leider (en 1 Belg) in de Giro

 di 7 mei 2019 11:31
Elia Viviani.

Deceuninck-Quick Step heeft vanochtend officieel zijn selectie voorgesteld voor de Ronde van Italië. De Giro gaat zaterdag van start met een individuele tijdrit in Bologna. 

Italiaans kampioen Elia Viviani moet in eigen land opnieuw voor ritzeges zorgen.

 

Het wordt voor de 30-jarige Viviani zijn zesde Giro. Vorig jaar schitterde hij voor het team van Patrick Lefevere met vier etappe-overwinningen en winst in het puntenklassement. Ook in 2015 won hij al eens een etappe.   

 

Voor het algemene klassement rekent Deceuninck-Quick Step op Bob Jungels.

 

De Luxemburgse kampioen, die dit jaar na een ommezwaai naar de kasseiklassiekers al meteen Kuurne-Brussel-Kuurne op zijn naam schreef, eindigde in het verleden al tweemaal in de top 10 in de Giro (6e in 2016 en 8e in 2017). Telkens won hij ook de jongerentrui. Vorig jaar paste Jungels voor de Ronde van Italië en eindigde hij in de zomer als 11e in de Tour. 

 

Er is 1 Belg in de selectie: Pieter Serry.

De 8 namen:

Selectie Deceuninck-Quick Step: Eros Capecchi (Ita), Mikkel Honoré (Den), Bob Jungels (Lux), James Knox (GBr), Fabio Sabatini (Ita), Florian Sénéchal (Fra), Pieter Serry (BEL), Elia Viviani (Ita).

De ploeg in een filmpje:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.