• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De Gendt: "Als ik dit jaar nog eens win, is het een rit in een grote ronde of een nationale titel"

  Thomas De Gendt opende dit seizoen zijn rekening in Catalonië.

  Thomas De Gendt (32) staat zaterdag aan de start van de Ronde van Italië, de eerste grote ronde van het wielerseizoen. De aanvaller van Lotto-Soudal rijdt in principe de drie grote rondes dit jaar en dat gegeven zorgde voor een bedenking op Twitter. 

  "Een vreemd gevoel", schrijft Thomas De Gendt aan de vooravond van de Giro. "De enige koersen die me dit seizoen nog resten zijn 63 ritten in de grote rondes en de nationale kampioenschappen. Nog ongeveer 10.000 koerskilometers dus."

   

  Waarna een volgende tweet verscheen: "In een ander opzicht: als ik dit jaar een tweede koers win, dan is het een rit in een grote ronde of een nationaal kampioenschap. Daar kan ik mee leven." De Gendt won dit seizoen al een rit in de Ronde van Catalonië.