• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Claudio Pizarro (40) overweegt extra seizoen: "Clubbestuur heeft laatste woord"

  Claudio Pizarro overweegt om nog een jaartje toe te voegen.

  Claudio Pizarro heeft bekendgemaakt dat hij graag een extra jaar als profvoetballer door het leven wil gaan. De 40-jarige aanvaller benadrukte dat zijn club Werder Bremen het laatste woord heeft in die beslissing.

  Claudio Pizarro is geen onbekende bij Werder Bremen. Op 40-jarige leeftijd speelde hij al in 4 verschillende periodes voor de club. Hij begon 20 jaar geleden bij Bremen. "Ik voel mij hier heel goed en speel met het idee nog een jaar te blijven", zegt de 40-jarige spits. 

   

  De beslissing hangt volgens Pizarro volledig af van het bestuur van Werder Bremen. "Ik moet nog met de club spreken en zien hoe zij denken over een extra jaar." De club moet beslissen of ze het contract van de Peruviaan verlengt of niet.

  Nieuwe functie na spelerscarrière

  "Een legende als Pizarro verdient een gepast afscheid", liet het bestuur weten. Het lijkt erop dat Pizarro dus geen contractverlenging zal krijgen van de club. De clubleiding heeft een afscheidsmoment gepland voor de laatste thuiswedstrijd tegen RB Leipzig.


  Werder Bremen heeft eerder al laten uitschijnen dat ze Pizarro een andere functie bij de club willen aanbieden na zijn spelerscarrière. Ook Bayern München, waar de spits van 2001 tot 2007 speelde, bood hem een job aan als clubambassadeur. 

  Oudste doelpuntenmaker ooit in de Bundesliga

  Pizarro scoorde vorig weekend de 2-2-gelijkmaker tegen Borussia Dortmund. Hij brak zo de titeldroom van Dortmund. Met zijn 40 jaar en 213 dagen werd hij de oudste doelpuntenmaker ooit in de Bundesliga.